Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

De hoeveelheid rijlessen die nodig zijn om het praktijkexamen te halen hangt van jouw persoonlijke ervaring, vaardigheden en kennis af. Tijdens de proefles kijk ik naar wat je al in huis hebt, hierdoor kan ik na de proefles een schatting maken voor de hoeveelheid lessen die nodig zijn om het praktijkexamen te behalen.

Wel of geen ervaring

Als je nog nooit achter het stuur hebt gezeten en nog geen enkele rijervaring hebt, dan geeft het CBR aan dat je gemiddeld 40 tot 45 lesuren nodig hebt voor het praktijk examen. Deze schatting verschilt per leerling, als je bijvoorbeeld een vlotte leerling bent en je de handelingen snel oppakt, zou het kunnen zijn dat je maar 30 rijlessen nodig hebt. Het kan ook zo zijn dat je al eens in een lesauto hebt gereden of dat je bijvoorbeeld al je scooterrijbewijs hebt gehaald. Doordat je de basiskennis al weet, zou dit kunnen betekenen dat je minder rijlessen nodig hebt dan normaal.

Nog niet helemaal klaar voor het examen?

Het kan ook gebeuren dat je na je pakket nog niet helemaal klaar bent voor het praktijkexamen. Dit is uiteraard geen probleem, bij mij is het mogelijk om losse lessen aan te schaffen om de laatste puntjes op de i te zetten. Ook is het mogelijk om een tussentijdse toets aan te vragen. Door deze tussentijdse toets is het mogelijk om enige spanning weg te halen en is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen. Ben je benieuwd naar mijn pakketten en losse tarieven? Ga dan naar mijn lespakketten-pagina om alle informatie te vinden. Of neem vrijblijvend contact met mij op via: info@rijschooldearend.nl of bel naar 06-47213567. WhatsApp kan natuurlijk ook.